lunes, 5 de noviembre de 2007

Quina vergonya, quina vergonya.


Nuestros amigos del pmu14 nos recuerdan este articulo publicado en el Punt que al leerlo da asta coraje.
Eren pagesos al poble de Riaño, a Lleó, pero la construcció de l'embassament els va fer fora de la seva localitat natal ara fa 35 anys. Van agafar els 2 milions de pessetes de l'expropiació de la casa, la quadra i els terrenys, i es van mudar al carrer Francolí de Torreforta. Actualment, passen les nits inquiets a causa de l'amenaça d'una altra expropiació: «És horrible. No voldria passar una experiència com aquella. Prefereixo morir abans de tornar a veure un desastre així.» Els ulls de Julia González encara s'humitegen quan recorda el poble on va passar mitja vida i al qual ja no pot tornar perquè se'l va empassar l'aigua. Ella, que té 75 anys, i el seu marit, Francisco Alonso, que en té 80, només demanen passar el que els queda de vida tranquils a casa seva. De fet, havien gastat bona part dels estalvis a canviar la banyera per una dutxa (pels problemes de mobilitat de l'home) i posar finestres d'alumini. «Si ens treuen casa nostra, què farem? Anem a morir sota un pont?», diu en Francisco. Tots dos confien que el nou equip de govern no executarà el pla urbanístic, pero no dormiran tranquils fins que no vegin els nous plànols.

Toda una vida entregada a Tarragona y esta es la manera de mostrarles lo que para ella significan.
De punta se me ponen los pelos y de muy mala leche me pongo, esto si que es intolerable aquí, deberé aplicar por encima de mi cadáver, por dios dos pensionistas.
Señora Julia y señor Francisco antes que ustedes debajo de un puente yo me dejo la vida en defenderles .
¿No os da "vergonya" señores políticos este atropello? ¿que no es ya bastante el día a día de estos pensionistas que viven con una pensión de risa? ya llegados a este punto cuando llegue el momento de verlos salir por la que fue su casa deberíamos los ciudadanos sentar a todos los políticos implicados en este atropello para que vean como sufren estos dos jubilados y como no a alguno de los políticos presente invitarle a ceder alguna de sus propiedades que no son pocas a estos dos ancianos a coste cero.
Si este es el futuro que me espera cuando sea mayor, a dios le pido que me parta un rayo ya.
Mi padre también de 80 años de edad, viudo, que ahora por motivos de salud vive en mi casa le van a quitar su casa aquí en la Montañeta.

No hay comentarios: