sábado, 10 de noviembre de 2007

Avenida Republica Argertina !!Parece que se acerca el final de la pesadilla POUM!!



Hoy en el punt encontre lo siguiente:


> Una llicència retarda fins a mitjan 2008 l'inici d'obres d'El Corte Inglés a TarragonaL'empresa haurà d'esperar fins al 2009 per obrir un centre comercial de set pisos d'altura i cinc plantes subterràniesMARIA FERNÁNDEZ NOGUERA. TarragonaEl Corte Inglés tenia previst obrir portes a Tarragona coincidint amb la campanya de Nadal del 2008, però haurà d'esperar, com a mínim, fins a mitjan 2009. L'empresa va enderrocar aquest estiu les Cases dels Mestres i dels Militars –a la cantonada de les avingudes President Companys i República Argentina–, així que el solar és a punt des de l'estiu, però les obres no podran començar, com a mínim, fins a la primavera vinent. El motiu és que l'Ajuntament de Tarragona no pot donar el permís d'obres fins que la Generalitat atorgui la llicència comercial, fet que es preveu per d'aquí a sis mesos. Abans, el govern català ha d'analitzar la sol·licitud d'El Corte Inglés, l'única empresa que ha demanat construir un centre comercial al Camp de Tarragona.

+ Imatge virtual de la façana de la rambla de Companys. Al costat, el solar vist des d'aquest mateix carrer. Foto: JP. RODRÍGUEZ J. FERNÁNDEZ
Quan comencin les obres, el centre comercial de set plantes d'altura estarà llest en 14 mesos. Si El Corte Inglés aconseguís les dues llicències necessàries en mig any, el gegant comercial podria obrir portes a la continuació de la rambla Nova de Tarragona l'estiu del 2009. Però aquesta data no és definitiva i, com que està subjecta als tràmits de dues administracions, es podria tornar a endarrerir.
La llicència comercial va lligada a l'aplicació del decret que regula el pla territorial sectorial d'equipaments comercials (PTSEC), un pla que estableix els límits de grans superfícies a tot Catalunya. El període de concurrència per obtenir una llicència comercial va acabar el 7 de novembre. La direcció general de Comerç no tancarà el termini fins dilluns, per si hi ha alguna petició que hagi estat enviada per correu. Segons va confirmar ahir la directora general de Comerç, Dolors Batallé, l'única sol·licitud que ha arribat del Camp de Tarragona és la d'El Corte Inglés. Així doncs, serà aquesta firma madrilenya la que construirà, amb tota probabilitat, els grans magatzems de 20.050 m² que el PTSEC estableix que poden funcionar al Camp. Batallé va avançar que el procés d'atorgament de la llicència pot trigar uns sis mesos.
Un cop en regla la llicència comercial, el consistori ja podrà donar llum verd al permís d'obres i, posteriorment, al d'obertura. El temps mitjà de concessió d'aquestes llicències és d'«entre tres i nou mesos», va explicar el regidor de Llicències de l'Ajuntament, Carles Castillo. No es descarta, però, fer aquests tràmits abans que es resolgui la llicència comercial del govern per guanyar temps.La desaparició de les Cases dels Mestres i dels Militars suposa una transformació radical a la zona de la plaça de la Generalitat, que canviarà encara més quan desaparegui la presó l'any 2009. Quan el centre penitenciari marxi al Catllar, el solar de l'avinguda República Argentina passarà a ser una zona verda i també s'hi situarà l'edifici que centralitzarà les oficines de la delegació de la Generalitat. A la part de República Argentina que toca amb l'avinguda d'Andorra, el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) preveia enderrocar-hi uns 500 habitatges per fer-hi una zona verda. Però finalment això no s'executarà.La construcció de l'edifici està valorada en 39 milions d'euros, sense comptar l'adequació dels interiors, tal com es concreta en el projecte bàsic. Tirar al terra les cases dels Mestres i dels Militars ja va costar 237.775 milions d'euros, segons el projecte d'enderroc presentat a l'Ajuntament. Per tant, el desembarcament d'El Corte Inglés a Tarragona suposarà una inversió per part de l'empresa que supera els 40 milions d'euros. Això, sense tenir en compte el que va gastar la firma en comprar el solar on hi havia les Cases dels Mestres i els 30 habitatges de les Cases dels Militars. A tall d'exemple, un dels pisos dels antics soldats, de 70 m², es va vendre per 360.000 euros, diuen els veïns. Les Cases del Militars eren just al costat de les dels Mestres, on s'aixecarà el centre comercial. La compra de tot aquest espai respon a una estratègia comercial a llarg termini, per evitar la implantació de la competència i amb l'esperança d'ampliar els magatzems si la llei ho permet en un futur.

Y cuando el rio suena, agua lleva, dicen . Según parece por lo dicho por Xavier de urbanismo y ahora el punt, Republica Argentina no va a ser expropiada . Pero demomento las palabras se las puede llevar el viento.

Suerte compañeros de POUM.

No hay comentarios: