jueves, 24 de enero de 2008

Noticias frescas sobre el POUM en el diari Aquí.

El consistori ja ha tancat gairebé totes les negociacions del POUM
El tinent d'alcalde d'Urbanisme de Tarragona, Xavier Tarrés, va assegurar que el consistori està 'acabant de rematar els acords' amb els veïns afectats pel POUM.
ACN | redaccio@aqui.cat | Tarragona




Així, les negociacions obertes per evitar el malestar dels veïns respecte a les actuacions inicialment previstes en el POUM ja haurien conclòs i tan sols quedarien obertes les que es duen a terme amb els veïns del carrer Francolí de Torreforta i els veïns de l'ermita de la Salut. Segons Tarrés, amb els veïns del carrer Francolí dilluns podrien acabar de lligar-se les últimes qüestions «de caràcter tècnic i econòmic» mentre que amb els veïns de la Salut la cosa encara és embrionària. Pel que sembla hi haurien dos grups de veïns a la zona amb alguna visió contraposada que ha de posar-se en comú. Amb tot, sembla ser que els veïns podrien estar disposats a deixar les seves cases a canvi d'unes altres de noves.



Els veïns de l'ermita de la Salut agrupats en la coordinadora d'afectats pel POUM demanaven inicialment no perdre les seves cases com a condició indispensable per a negociar d'altres sortides al contingut del POUM en el seu barri. Amb tot, d'altres veïns de la zona que no es troben associats al moviment veïnal s'haurien mostrat d'acord amb el planejament urbanístic previst, el pla de millora urbana (PMU) 14.


Així les coses, l'Ajuntament va cridar tots dos sectors de veïns i sembla ser que els veïns que no volien marxar de casa seva sí que permetran un reallotjament en noves construccions del mateix polígon que s'ha de construir a la zona. Es dóna la circumstància que la majoria de veïns que s'oposaven a un canvi de cases hi viuen tot l'any mentre que els altres tindrien a la Salut la seva segona residència.


L'acord, però, encara no està tancat ja que les condicions que posen els veïns per acceptar-lo representen un «esforç molt important per a la ciutat», segons va explicar Tarrés, que es va mostrar convençut de trobar una solució per totes les parts, que podria arribar la setmana vinent.


Pel que fa a aspectes més de tràmit del POUM, s'està acabant de perfilar l'informe mediambiental, els estudis econòmics i els de mobilitat així com també definint-se les al·legacions presentades. Un cop resolts aquests tràmits el document serà portat a aprovació inicial pel ple.


Paral·lelament als treballs de redacció del POUM, l'àrea de Territori que dirigeix el tinent d'alcalde d'Urbanisme de Tarragona, Xavier Tarrés, va presentar un Consell Assessor de Territori que ha de permetre una major participació ciutadana en la presa de decisions respecte al planejament de la ciutat. La seva composició inclou membres dels diferents grups polítics del consistori, veïns, representants d'agents socials i econòmics de la ciutat i tècnics i experts.



Digues la teva

4 comentarios:

Anónimo dijo...

(corre pels blogs de CDC)

no ens podem enganyar a nosaltres mateixos, Jordi Jané, s'ha empadronat fa quatre dies a l'Arboç. Ho va fer un xic abans de començar a fer la llista, o sigui que quan vam fer les reunions comarcals, vam fer riure.

Anónimo dijo...

Juan Carlos:


El Consejo Asesor es toda la ciudad cuando un Ayuntamiento inicia la Revisión de un POUM.

Ahí es cuando se vé la verdadera voluntad de hacer las cosas bien hechas. Ahora, a toro pasado, todo son parches y componendas para entretener al personal e ir doblegando voluntades.

El tiempo corre a favor del Ayuntamiento. La unidad es difícil mantenerla. No todos están preparados para resistir.

Las cosas son así,

Suerte.

Saludos.

La casa de Pinel dijo...

anonimo primero el pinel es apolitico, creo entender que a habido una pequeña confusion.
muchas gracias..

La casa de Pinel dijo...

segundo anonimo, la voluntad de los politicos se vera una vez resuelto el problema, demomento todo son palabras.
gracias anonimo