domingo, 28 de octubre de 2007

Comentario encontrado en el tinet acerca de las intenciones de Ballesteros con respecto al POUM.

Urbanisme
Tarragona tornarà a tramitar el POUM després de rebre més de 3.700 al.legacions
font:ACN
publicat:
01-08-2007 (CET)
[utilitats]

Per afegir aquest enllaç als agregadors de links i compartir-los amb altres usuaris:





L'Ajuntament de Tarragona ha rebut més de 3.700 al.legacions a l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), és per això que l'equip de govern ha decidit desestimar-la i fer una nova aprovació inicial que podria estar enllestida el pròxim mes de febrer. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha compromès a modificar 'a fons' l'actual Pla General i a estimar totes les al.legacions que reflecteixin una situació d'injústicia per als veïns.
lFS();
El passat 25 de juliol es va acabar el termini per presentar al·legacions i ara es començaran a estudiar i a estimar totes les que es creguin necessàries. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat, Sergi de los Rios, ha explicat que l'equip de govern té la intenció de modificar el pla perquè no hi hagi situacions que creïn alarma però, a la vegada, sense renunciar a proposar actuacions de millora de la ciutat.
El tinent d'alcalde de Territori, Josep Lluís Navarro, ha avançat que el pròxim 31 d'octubre ja podrien tenir enllestit l'esborrany del nou Pla General. A partir d'aquest esborrany començarà una etapa d'explicació i difusió del text entre les associacions de veïns de la ciutat, per tal d'aconseguir que el text definitiu sigui conegut per tothom abans d'arribar a la aprovació inicial, prevista pel mes de febrer. Després del període d'exposició pública, l'Ajuntament farà l'aprovació provisional el pròxim mes de maig, i finalment, serà la Generalitat qui haurà d'aprovar el POUM durant la tardor del 2008.
Ballesteros ha criticat que l'anterior equip de govern no els facilités el contingut íntegre del POUM per tal de poder entrar a debatre la planificació urbanística de la ciutat abans de les eleccions. Segons Ballesteros ha explicat que la situació entre els veïns afectats per les expropiacions estan molt crispats. De los Rios ha assegurat que començaran per estudiar les al·legacions que han presentat els veïns que estan en situació d''alarma'. Per tal de poder-los donar una resposta el més aviat possible.
Tal com ha explicat Navarro les primeres al·legacions que tractaran són les dels veïns del carrer Francolí de Torreforta, el barri del Port, l'àrea dels carrers Covadonga, República Argentina i Cases Barates. També tindran un tracte preferent les al·legacions de la Muntanyeta de Sant Pere, les cases de l'antiga fàbrica Loste, les parcel·les Rion i el camí de l'ermita de la Salut.
Abans de fer la nova aprovació inicial del POUM, està previst obrir un període d'uns tres mesos durant els quals seran els veïns els que podran participar en unes jornades informatives sobre el nou POUM. Un cop feta l'aprovació inicial, s'obrirà un nou període d'exposició pública, en el que es podran tornar a presentar al·legacions.
Ballesteros ha explicat que vol que el nou pla tingui com a punt de partida la realitat i que introdueixi criteris de sostenibilitat i cohesió social.

No hay comentarios: