viernes, 26 de octubre de 2007

Ayer ojeando a nuestros compañeros del poum14 encontré este articulo publicado en el punt al comienzo de empezar a movernos.

ROBERT CASADEVALL.
Dimecres passat es van materialitzar desenes d'al·legacions al POUM (pla d'ordenació urbanística municipal) per part de veïns de Torreforta, inclosos en un polígon d'actuació. I, properament, aniran desfilant altres grups d'afectats: Cases Barates, Parcel·les Rion, Teatre Romà....
Que un projecte de POUM –recordem que, per ara, només és un projecte– aixequi tantes protestes, amb el denominador comú de la desinformació, és senyal que les coses no s'han fet amb prou responsabilitat i que caldrà refer molts processos i, sobretot, guanyar la confiança de la gent. Però això no es pot fer a còpia d'acontentar tothom, de dir que sí al que tothom proposa i de prometre que no, que no tocarem res. Perquè el POUM ha de tocar coses, si volem que sigui un pla útil per a la millora de la ciutat. Evidentment això no vol dir que hi hagi barra lliure per desfer la ciutat construïda i fer taula rasa, i menys per fer-ho sense raons ni explicacions. Però el pla –de fet, la ciutat; el pla és un instrument– no pot renunciar a reformar la ciutat, a operar sobre el teixit urbà existent. Altrament, les necessitats d'habitatge, d'equipament i de serveis només es podrien fer sobre el sòl lliure, i aquest és un bé escàs que cal preservar. I, a més, no podem renunciar a intervenir per millorar la qualitat urbana de la ciutat existent.
Fer això –amb diàleg, amb informació– és també un exercici de responsabilitat. Que no ens falli també ara.

1 comentario:

Joan dijo...

AL QUE HA ESCRIT AQUEST ARTICLE HE ENVIAT EL SEGÜIENT COMENTARI:

A VEURE, DE MANERA SINTÈTICA

"...AMB EL DENOMINADOR COMÚ DE LA DESINFORMACIÓ”·: NO, TAN AVIAT COIM VAM SABER QUE LES ZONES ESTAVEN AFECTADES VAM CÓRRER A CONÈIXER TOTES LES IMPLICACIONS QUE PER ELS AFECTATS REPRESENTAVA AQUEST POUM. LA MANERA DE SEBAR SI ESTAVEM AFECTATS VE SER MITJANÇANT L’ENSURT, PERÒ AFORTUNADAMENT HI HA MOLTS MITJANS PER SER INFORMATS. MALGRAT LA TRAÏDORIA DE CiU/PP PER NO INFORMAR AL CIUTADÀ.
"LES COSES NO S’HAN FET PROU RESPONSABLEMENT": GENS NI MICA DE RESPONSABLES, ELS POLÍTICS QUE VAN SIGNAR VAN FIRMAR UN PLA SENSE PENSAR EL MÉS MÍNIM AMB LES PERSONES. SENSE PENSAR EN LES PERSONES, JUST LA DEFINICIÓ DE IRRESPONSABILITAT.
"EL POUM UN PLA ÚTIL A LA MILLORA DE LA CIUTAT": NO, A LA MILLORA ECONÒMICA DESCOMUNAL DE PROMOTORES I EMPRESARIS DE LA CONSTRUCCIÓ I RELACIONATS, PERÒ NO MÉS.
"EL PLA, LA CIUTAT, ÉS UN INSTRUMENT PER REFORMAR LA CIUTAT A BASE DEL TEIXIT URBÀ EXISTENT, SENSE TOCAR EL POC SÒL QUE QUEDA" JA, S’HAN DE DERRUIR 1500 HABITATGES. POSA UN PROMIG DE TRES PERSONES PER HABITATGE, A MI EM DONA 4.500 PERSONES. QUÈ ET SEMBLA LA IDEA DE CONSERVAR I ENBELLIR I DE NO ESTIRAR MÉS EL BRAÇ QUE LA MÀNIGA, SINÓ ÉS POT, NO ES POT CRÉIXER MÉS, DONCS NO ES POT I PROU. QUE FACIN MILLORS POLÍTIQUES SOCIALS I D’EQUILIBRI I MILLORA PER LA CONVIVÈNCIA. NO ÚNICAMENT PENSAR EN POSAR LLEVAT PER FER CRÉIXER EL PASTIS PER A UNS QUANTS, A COSTA DEL PATIMENT DELS ALTRES, TAMBÉ CIUTADANS TEUS. RECORDA UNS 4.000 CONCIUTADANS TEUS.
CONCLUSIÓ:

· NO S’HAURIA DE CONFONDRE INFORMACIÓ, QUE INSISTEIXO, LA TENIM, AMB MENJADA DE TARRO.

· NO S’HAURIA DE CONFONDRE MILLORA DE LA CIUTAT AMB ENGREIXAR A UNS QUANTS A COSTA DEL PATIMENT DELS CIUTADANS.

JOAN MARTÍN